duminică, 19 iunie 2011

Ultimele trei zile...

Mmm... Buna dimineata? Cred... Stai sa vad. AH Lumina! Nu, la naiba! Da, e dimineata, se pare ca... E si asta cu jaluzelele o treaba... :D Fac o bezna in grota asta de hala unde lucrez, ca abia imi dau seama ca se face dimineata... Cat e ceasul? 8:20... Eu vad dublu, crede-ti-ma... Am lucrat astea doua nopti, cat n-am lucrat o luna jumate de cand m-am angajat la un loc... Cred ca am fumat doua tigari toata noaptea si sunt absolut nauc...

Oricum, tot raul, spre bine, cum se zice. Dimineata asta pare linistita, fara prea multa agitatie.. In afara ca e Duminica, iar eu sunt la munca. Destul de trist, nu? Dar e ok. Am stat saptamana asta acasa destul. :) Voi? Ce mai faceti, in rest? Voiam sa fac postarea asta undeva pe vineri seara... Dar bineinteles ca nu s-a putut, pentru ca am dormit ca un vitel si a trebuit sa ma duc la munca, unde am lucrat ca un bou. Dar nu-i nimic, titlul ramne la fel. Acum, nu va ganditi ca are legatura sau ca ma apuc sa povestesc ce-am facut eu in ultimele trei zile... Ar insemna ca in maxim zece cuvinte, am terminat postul. :))


Dar, pana sa intru in subiect, pentru ca mi-a placut destul de mult acest lucru, astazi continui ceea ce am facut in alte doua, trei postari si dedic postarea Alinei. :) Acest post, e pentru tine.

Bun, precum ziceam, simt putin nevoia sa explic titlul. Mi-a venit sa scriu imediat dupa ce-am vaut The Next Three Days. Si... Deh. :) Daca nu am apucat cand l-am vazut, adica Joi, am zis ca scriu Vineri... Sau Sambata... Si uite ca-i Duminica. Asa ca de la Urmatoarele trei zile am ajuns la Ultimele trei zile. :D

Sa mergem mai departe, pe subiect. Filmul, genial. Creatia unui baiat nu foarte cunoscut in lumea cinematografica, dar pe departe apreciat. Castigator a doua Oscaruri, el ne-a mai delectat privirea cu Crash, Milion Dollar Baby, Casino Royale, Quantum of Solace, etc. Este vorba de Paul Haggis, regizor si scenarist pentru aceasta capodopera. In distributie, nume unul si unul, iar majoritatea actorilor pe roluri absolut secundare si cat se poate de insignifiante, dar de efect, pana la urma. In distributia principala ii avem pe Russell Crowe si Elizabeth Banks. Amandoi actori de clasa, premiati si apreciati, si isi fac treaba foarte bine in roluri. Dar, mai gasim si nume ca Jason Beghe, Olivia Wilde, Liam Neeson, Kevin Corrigan, Daniel Stern, Brian Dennehy, Jonathan Tucker si Lennie James. Pe toti, bineinteles, ii cunoasteti deja din alte seriale sau filme. Oricum, din punct de vedere al castului, filmul este un eye treat continuu si cu singurata va surprinde placut cu o noua fata la fiecare colt.

Prost spus colt... Nu cred ca are mai mult de doua plot twisturi. Individual, scenariul este mediocru. Are cateva momente in care straluceste, dar atat. Intreaga armonie intre regie, scris si jocul actorilor face deliciul perfect pentru spectator. Muzica, de asemenea, este geniala.. In anumite segmente, iar in altele, absolut insesizabila. Deci, nu pot spune ca este filmul perfect, dar se tine destul de bine. E un film destul de lung, dar isi doreste sa simti asta, pentru ca astfel creaza o tensiune caracteristica a cazului de fata. Nu zic prea multe, pentru ca nu vreau sa dau spoilere, dar imi permit sa zic ce gasiti si in trailer.

Practic, este vorba de o cucoana suspectata si condamnata pentru uciderea sefei ei. Sotu' intr-un stil de Michael Scofield in Prison Brake... Brakes her out of prison. Practic, filmul urmareste firul acestei actiuni. Ah, da, am uitat sa zic. Final absolut previzibil. Dar, oricum, tare daca stam sa comparam cu alte blockbustere din generatia lui.

O scena, in schimb, a stat cu mine. Dupa discutia cu Liam Neeson, Russell afla ca daca vrea sa fuga din Pittsburg, va trebui sa o faca in maxim 15 minute din centrul orasului, si 35 de minute din oras, inainte ca totul sa fie blocat si ultra-verificat. Omul, isi marcheaza timpii pe mana, si cu ajutorul unui ceas digital isi conometreaza parcursul. Eh, trece el de punctul celor 15 minute, sterge frumos de pe mana numarul 15. Si in drum spre iesirea din oras, pe fundal ascultand o melodie superba de la Moby, Russell are de luat o decizie. Face stanga, si isi ia copilul de la gradina Zoologica? Sau dreapta si scapa din oras in timp? Genial moment, se simte tensiunea in aer.... Sincer, aveam de gand sa va povestesc exact tot ce se intampla mai departe, dar m-am gandit ca oricat as incerca, tot nu as putea sa imortalizez scena de awesomeness care se petrece in acel moment, care dupa mine, oricum, face absolut tot filmul. Nu ce si cum o continua. Nu ce e pana acolo. Acea scena de aproximativ patru sau cinci minute, este atat de fabuloasa si incarcata atat emotional cat si tensa incat te face sa tremuri in scaun in timp ce privesti, incercand sa-ti dai seama ce v-a face sau ce se v-a intampla. Iar momentul asta, e prea genial pentru a fi stricat de mine. :) Asa ca, mergeti la cinema, and have fun! Acum stiti dupa ce sa va uitati, in cazul in care decideti sa trageti un pui de somn pe restul filmului. ;) Da, e posibil. :)

Cam asta as avea de spus despre film, mesajul va las pe voi sa-l intelegeti, cum va doriti. Iar in rest, va urez vizionare placuta.

Hmmm... Ce sa mai scriu eu oare? :P Ah, da, vorbeam zilele trecute despre nesiguranta si despre pozitionare pe scara sociala in ziua de astazi. Intamplator, era vorba de un tip care la 20 de ani, virgin fiind, incerca sa-mi povesteasca el cum defapt, el nu este bataia de joc a tuturor din grupul lui de prieteni. Problema lui, in cazul de fata e ca, din pacate... Nu m-am nascut pe Marte. Si cum, cu prietenul Corb, avem o vorba... Bine ai venit pe Pamant... Aici, noi ne judecam. Adica, noi te judecam pe tine, iar tu ne judeci pe noi. Iar oamenii nu se pot judeca decat dupa aparente, nu-i asa?

Si era amuzant copilul... Incercand sa-mi povesteasca el cum de fapt totul e ok la el in grup, ca el e factor decizional si statutar, un Alpha... Cand se vedea prea bine pe fata lui ca inca nu se despartise inca de fusta mama-sii si zambea duios la gandul de un gat de lapte... Dar in fine, l-am lasat in pace si m-am amuzat. Cel mai amuzat am fost cand am aflat, nu neaparat voluntar, cat de gelos era domnisorul pe un prieten al iubitei sale, prieten de pe net, din alt oras... Care si el, la randu-i avea prietena.

Si uite asa, The Pup, cum o sa-l denumesc, pe parcursul postarii, imi terfelea el Don Juan-ul notoriu, care, in definitiv, nu a facut nimic. Dar, The Pup, era absolut convins ca acesta voia sa-i fure iubita... Adica posesia vietii, cel mai de pret obiect si ca e doar un prost care vrea sa o prosteasca. Foarte interesant pana aici, nu?

Asta ma gandam si eu. Acum, daca tragi linie. Ea? N-are nici o treaba, vina sau legatura. Nici asa suspectatul Don Juan. Problema sta la The Pup (E a treia oara cand zic asta, daca nu va-ti dat seama ca e referire la Game of Thrones, mai puneti mana pe o carte... Sau macar pe un film.). The Pup e atat de frustrat de lipsa lui de activitate sexuala, incat o ascunde si pe cea care o are... Cu el insusi. Acum, stim prea bine ca orice barbat ce neaga asta, minte cu nerusinarea unui porc in prag de Craciun. Dar, se pare ca el nu. Isi varsa nesiguranta si frustrarea aceasta atat in prietena lui, cat si in individul absolut ghinionist ce s-a nimerit sa intre in vorba cu cine nu trebuie, atunci cand nu trebuie.

Si atunci am avut o revelatie visavis de individ. Defapt, inconstient, sau poate absolut constient, dar daca ar fi constient ar fi foarte, foarte trist... El se aseza undeva in umbra noului venit, si ii placea sa se clasifice inferior... Cum, necum, dar o face. Era clar ca se simtea amenintat de un individ mai in varsta, mai experimentat... (Bine, din nou, simt nevoia sa subliniez, nu ca ar trebui neaparat sa fie mai in varsta pentru a fi mai experimentat decat individul in cauza...) Mai inteligent si in final, mai articulat in limbaj. Si de aici, si gelozia, si nesiguranta si frustrarea. Iar vorba amicului Corb, asta nu duce decat la a-ti... freca meciul singur. (Expresia e alta... Dar mai citesc si minorii blogul asta... :D ).

Morala povestii. Gasiti-va punctele forte. Marjati pe ele, faceti in asa fel incat sa minimizati frustrarile, si sa le ascundeti in umbra, in timp ce va etalati avantajele. Faceti asta in mod constient, ca apoi sa devina inconstient. Daca va intereseaza sa fiti bine vazuti social si ierarhic, nu aratati slabiciune si evitati sa va fie frica. Sa fim serios, ce se poate intampla? Daca nu, riscati sa ajungeti presul de sters picioare al tuturora.

In alta ordine de idei. Mi-a fost propus sa mai particip la un blog. Am acceptat. Sa vedem ce-o sa iasa. Si nu am abandonat proiectul. Stiu ca deja l-am amanat de mi-a venit mie absolut rau de tot.

Asa ca, mai bine stati drepti si tare sa vedeti culorile din jurul vostru, pentru ca atunci cand te pleci... Lumea nu  e decat gri.

In final, va las cu melodia din The Next Three Days, Moby - Be the One


3 comentarii:

  1. A>V
    ,, Prostul care vrea sa prosteasca"....................e plina lumea de ei.................astia nu au mintea ocupata! Deci, isi permit sa inventeze! Interesant personajul tau si totusi aproape ireal. Sexul e o afacere si individul asta ii aduce ofrande. Nu mai inteleg nimic!!! Cand auzi in jurul tau, de dimineata pana seara: sex,sex,sex,...........Dimineata urla chioscurile de ziare,in timpul zilei il auzi peste tot iar seara canalele TV si restul!! Mai degraba FRUSTRAREA acestui tip este atat de mare incat face din virginatea lui o virtute. Ce pot sa spun ......din partea mea sa o tina tot asa, poate reuseste sa-si lase si prietena insarcinata si ne spune apoi secretul!
    Felicitari pentru blog si pentru rabdarea de ai asculta!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc.

    Cat despre Pup... Well.. Ma indoiesc, chiar daca isi doreste asta foarte tare... Il cam refuza fata... :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Mersi, acum am gasit ceva de facut. O sa ma uit la The Next Three Days, daca am rabdare sa-l caut si daca nu uit.

    Interesant cum Pup se mandrea cu chestia aia. Poate ca asteapta "fata potrivita", sau nu vrea sa faca sex inainte de casatorie.. fiecare cu alegerile si parerile lui. Dar daca tipa mai sta cu el, atunci.. de ce sta? :)) [spuneai ca ea il refuza]

    RăspundețiȘtergere