marți, 3 ianuarie 2012

Army, music and... What not.

Hello si buna dimineata, cred.


In fine, this post was LONG overdue. Multe de scris, si mai multe de spus, prea putin timp si prea putine cuvinte sa acopar multitudinea de idei, care, fantastic, ma paraseste in momentul in care ating tastele. Dragut, nu?


Ce mai faceti? Cu ce va mai ocupati? Sper ca toate bune si frumoase pana acum, si inca si mai bune si mai frumoase de aici incolo.


In primul rand, vreau sa urez, tuturor ce veti citii, un Craciun minunat si un An Nou cat mai fericit. Fie ca 2012 sa  aduca in viata voastra numai fericire, sanatate si impliniri. Sa va indepliniti toate sperantele si sa gasiti puterea sa creati si sa duceti la sfarsit toate planurile voastre. Va sarut si va astept cu zambete si anul acesta.


Booon, getting that out of the way, voiam sa zic ca-mi pare rau ca nu am mai apucat sa scriu un ultima vreme, mai ales din cauza muncii, care-mi ocupa o perioada considerabila din timp, si incerc sa fac tot posibilul sa si traiesc in jurul ei, cum, necum.


Voiam sa scriu, acum ceva timp, si cred ca asta o sa si fac, despre o anumita intamplare de pe net. Acum, stiu ca mare parte din cei care citesc blogul viziteaza 9gag.com dar nu stiu cati au observat acest mic fenoment internautic.


Cateva detalii. Site-ul este o semi comunitate, si un semi blog?? as zice, in care lumea poate uploada tot felul de poze si de videoclipuri, unele amuzante, unele interesante, unele istete, mai mult, sau mai putin. In fine, pana una alta e o capcana a sufletului, dar cel mai important a timpului.... Mai ales cand esti la munca.


Eh, cum spuneam, intr-o zi, un si anume Janos, a postat pe 9gag ca are nevoie de ajutorul comunitatii pentru a strange voturi pentru fratele lui cu disabilitati motorii, in cadrul unui concurs organizat de Nescafe Ungaria. Toate bune si frumoase, el cerea undeva la 30 de like-uri pe YT. Post-ul a fost vazut, oamenii l-au placut, si putin timp mai tarziu, a primit, undeva aproape de... 50.000 de like-uri. Dragut, nu? Eh, toata lumea era fericita, toata lumea era destul de mandra de realizare...


Dar. Si aici vine partea a doua. Nescafe decide printr-un juriu, ca respectivul videoclip trebuie descalificat pentru ca nu intruneste nu stiu ce criterii. Cu alte cuvinte, nu le-a convenit alora ca unul a strans asa mult asa repede. Tipul vine inapoi pe 9gag, scrie ce s-a intamplat... And all hell brakes loose. Timp de 3 zile site-ul a fost asediat de posturi adresate Nescafe... Si nu erau chiar magulitoare. Dar asta nu e tot! Oamenii s-au organizat in ceea ce ei au numit... 9gag Army si au spammat sistematic wall-ul de FB al Nescafe Ungaria. In nestire. Asta, cum ziceam, pe decurs a 3 zile. Presupun ca s-au trimis si mail-uri si tot tacamul, dar zic acum doar de ce este vizibil. Ideea e ca, premiul cel mare era de 5000E.


It's all fair game, ai zice, faza e ca, spamm-ul de neoprit a convins conducerea Nescafe sa ia atitudine si sa-i ofere premiul tipului... Si in plus sa ofere scolii unde invata fratele lui tot suma de 5000E pentru a sustine comunitatea de copii cu dizabilitati motorii din Ungaria.


Tineti cont, ca asta nu a fost o pornire moralizatoare a unei corporatii, ci mai exact, o fortare de mana puternica a unei comunitati. Comunitate care a donat, asemena, respectivului, o suma destul de frumoasa pentru a face un Craciun de vis fratelui sau. Din ce am inteles eu, din donatii a strans undeva la 30.000E. Dragut, nu?


Eh. This gave me some hope that humanity still existed. Nu are rost sa continui povestea cu ce s-a intamplat ulterior cu 4chan in raspuns la aceasta chestie. (4chan fiind un site similar, doar ca mai vechi). Dar deh, exista multi retardati pe net.


In fine. Sper ca povestea asta va aduce un pic de spirit de sarbatori in suflet, chiar si acum, dupa ce acestea au trecut.


Si nu uitati sa fiti atenti dupa toate prostiile lumii: ACTA/SOPA/PIPA. Daca pretuiti site-urile de genul Facebook/9gag/Blogger/YouTube, etc, fiti constienti ca toate aceste proiecte legislative pot inchide oricare din site-urile astea.


In fine, am mai vorbit despre asta, si doar vreau sa aduc aminte si sa va atrag atentia asupra lor inca odata.


Finally, va las pe o melodie de la Nickleback - Lullaby. Sper sa va placa si sa o ascultati cu placere.


Si ca tot veni vorba, ce s-a tot intamplat cu muzica in ultima vreme? Ce s-a intamplat cu lumea, in sine? Ma uit, la o anumita parte din oamenii de pe net, si ma crucesc. Frate, grow the fuck up! Majoritatea tipelor sunt superficiale astazi, dar isi dau aere de mari intelectuale. Jumatate din FB-ul meu e plin de astfel de indivizi. N-am mai intrat 3 zile, si cand am intrat am zis ca asa ceva nu exista. Ma uitam la post-uri ca ardeleanul la girafa.


Toti copii fumeaza iarba. Macar de-ar stii ce efecte are si la ce sa le foloseasca... Neah, they do it cuz it's UBER-cool! Si e trendy. Da, deci... Trendy killed the soul. Jur. Do me a favor. Cut your wrists. In fine, nu intru in dezbaterea asta astazi. Ma simt mult prea bine sa-mi stric ziua cu toate idioteniile pamantului...


Back to music. @Dan Pandrea. Prietene, blog despre muzica, etc, frumos... So, where's the hate to all the new music generation? I mean, really now. What happend to Led and Pink and all the other awesome bands we listend when we were growing up?


In fine... As fi foarte fericit sa observ ceva mai multa indignare visavis de oamenii de carton, care asculta muzica de carton si care isi ocupa timpul cu activitati din carton... Dar deh, that's life. What can I do about it?


Ok, deci... Priviti culorile din viata pentru a avea parte de sarbatori minunate, si nu lasa-ti albul si negru sa va fure individualitatea. :)


Spor si o seara buna!


2 comentarii:

  1. Nickelback! <3 Ah, an nou fericit si tie :)

    Eu n-am prins faza cu Nescafe-ul, ca n-am avut acces la net in ultimul timp. Dar macar s-a terminat ok pentru tip :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Totul o i-a razna, so now nobody is giving a shit about music or anything...

    Sper ca sarbatorile de Craciun si revelionu au fost frumoase.....un 2012 plin de realizari si fericire...

    Nickelback lovely

    RăspundețiȘtergere