vineri, 6 iulie 2012

In curand vor cere sange.


Hello. Ce si cum mai se face si se intampla pe mirobolantele strazi si stradute ale "blogosferei"? Intotdeauna am urat termenul ala. Pare atat de fad si de fals, plus ca sa nu mai zic ca tot hipsterasii si hipstereii o ard domle' pe blogosfera. Alta specie umana pe care n-o inteleg.

In fine. Trebuie mentionat ca acest post este primul scris integral pe Sovereign, my new laptop. Battleship class, propietate personala. Nu intru in detalii. Just that I kinda paid it's weight in blood for it. :)

Asa. Si eu astazi aveam de gand sa vorbesc despre cinism, si asta doar ca sa-mi aduc aminte de un alt post scris undeva anul trecut despre initiativa. Well, it took me an year, dar dupa ce-am vorbit cu cateva persoane, mi-am dat seama de un lucru. Cinismu' ne f*** meciul grav. Dar atat de grav incat devenim absolut amortiti la tot. Let's take few examples.


Studiu de caz I: Se ia o fata. Fosta colega de generala cu mine. (Nu dau nume, ca se prinde jocu' si iese awkward.)
Se ia respectiva fata si se doteaza cu cupe DD. Se arunca in familie cu stare materiala precara si cu sot/tata abuziv si usor alcoolic. Se amesteca timp de 16 ani, se adauga un strop de divort si lasam la copt inca vreo 4. Rezultat? Spune-ti voi, ca mie imi e rusine. Intamplator o stiu pe vara-sa. Femeie la casa ei, cu capul pe umeri, etc, you know the drill. Asta, sufletista, hai sa salveze pustoaica cu capu'n nori dupa BMW. (Referinta clara la Parazitii, cine cunoaste, stie). Dupa indelungi incercari, reuseste respectiva sa scoata o replica geniala... Dragoste, dragoste, dar dragostea nu tine de foame.

Unii, ar zice pragmatism. Eu zic fuck off ca n-aveti copii. Bine, nu ca eu as avea, dar daca as auzi-o pe fi-mea cu comentarii de-astea ar paste-o o masectomie si o operatie de implantat chiloti de tabla. Toate sub un anestezic format din curele peste bot. Anyway, dar asta-s eu.

Partea interesanta: Tipa, e isteata. Una din cele mai bune din clasa. Guess what? Cam acolo s-a terminat cariera ei academica. In generala.
Partea trista: Nu e singura. Sunt 20 milioane de locuitori in tara asta. Mai mult ca sigur 11 sunt femei. Cel putin 5 milioane de femei gandesc asa. Ca ele vor in "inalta societate" (Alta replica auzito in dulcele viu grai romanesc.) Comentarii de la pustoaice de pana in 20 de ani, ca la valoarea lor ele nu vor lucra pe mai putin de 2000 RON in mana, si aia pe juma' de norma. (Sa nu mai zic ca intr-un moment in viata mea o tipa de-asta facea misto de mine ca eu castig putin si ca sunt incompetent si nu stiu sa ma descurc, tinand cont ca lucrez de la 17 ani.) 

Morala. Ai tate, buci si la Bac iei calificativ experimentat la proba de oral, iti iese smenu'n viata.

Interesant? Bun, hai sa vedem mai departe.

Stiudiu de caz II. Se ia Gigi. Gigi, e cam prost. Nu stie multe. In generala si in liceu (a se citi scoala profesionala) a chiulit sa bea la colt si sa alerge fete pe culoar sa le traga de sfarcuri. (Se purta cand eram eu la varsta aia, ma gandesc cu groaza ce se intampla astazi.. Dar daca judec dupa numarul alarmant de filmulete de pe net, as zice ca astazi scoala e o industrie pornografica, dar, ajungem alta data acolo.) Revenim la Gigi. Gigi stie ca Piti se uita dupa Q7 alb. Gigi se oftica cand vecinu Ion are Mustang rosu decapotabil, si face gura ca tasu' are in curte masini care in total costa mai mult. (Iar, caz real, documentat, daca vreti, va dau link.) Gigi, se duce si lucreaza ospatar/tinichigiu/mecanic auto. La sfarsitul unor ani, Gigi isi deschide... Sa zicem service. Sau bar. Ca altceva nu stie. Il asculta pe Guta si pune piese proaste/la mana a doua la pret de noi pe masina ta. Asta daca nu dilueaza berea cu apa si sapun. In final, isi face o spaga. Si, in loc sa-si cumpere apartament. Sau, macar cocioaba, sta in afara Bucurestiului intr-o casa ce sta sa cada, DAR, conduce Q7 alb. (Introduce-ti marca cocalareasca preferata). Si in fiecare saptamana, in loc sa-si ia piept de pui acasa sa manance un snitel, baga tare cu salam de soia si paine ca sa mearga sambata la Bamboo (Baga aici clubul preferat de Piti), nu de alta, dar sa poata sa sparga linistit vreo 700 RON economisiti. Asta, in cazul in care nu stiati cum se mentin baietii astia de bani gata in forma. Sala? Ce-i aia? Sala implica MUNCA. MAi bine e cu foamea, ca doar Q7 se conduce doar in weekend, ca la cat consuma, nu ne permitem sa-l scoatem din casa mai des.

Gigi si cu Piti se gasesc in club si se "iUbEsC sA mOaRa MaMa." (Mi-a luat 10 minute sa scriu, si m-a apucat un tic nervos la ochiu' stang.) Cu statusuri pe YM! si pe Fb. Cu muzica data la maxim pe telefon in tramvai, de-astea, grave. Dar, preferata mea in materie de a-ti arata afectiunea cocalareasca, e sa mergi pe strada, si ca baiat, sa o iei de cur in vazu' lumii pe individa. Super tare frate! Daca are si fusta, bagi si un deget pe sub fustita, poate are si orgasm in fata la liceu, ca deh. (Astea din nou, sunt chestii vazute de mine pe strada). Pur si simplu mirobolant, nu?

Nici nu vreau sa ma gandesc ce zic oamenii in jur, sau ce reactii. Puii mei, mie imi pare SF sa ma tin cu o fata de mana sau in brate cand sunt pe strada. Chestiile astea sunt de-a dreptul PFUAI. Aaaaanyway.

Totul rezulta in doua variante. Varianta 1. Piti, ramane gravida. Gigi, pleaca. Varianta 2. Piti ramane gravida (Asta e constanta), Gigi sta.

Daca Gigi pleaca, e chiureta. Daca nu, tot e chiureta, dar ma intereseaza sa vedem ce se intampla cu progenitura.

Studiu de caz III. Progenitura Piti + Gigi = Bibi sau Bobo. Depinde de sex. Vom numi animalul asexuat Bibo. Bibo, creste. Creste cu Guta si Salam. Mancand salam de soia (Doar alimentam Q7). Si in prima zi de scoala vine cu iPhone-ul. Ca doar tata, tata e patron... Cabron. Ce invata Bibo din toata povestea asta? Bah, prost esti ca muncesti. Fura, ca e mai usor. Daca ai tate si cur, e mai simplu. In genunchi, ca se rezolva. Acum, multiplicati asta vreo N generatii. Unde ajungem? Ah, Romania contemporana. FUCK, right?

Eh. Bun, si acum, noi ceilalti? Ce vina avem sa vedem asa ceva pe strada? Sau in bloc? Pai, avem in puii mei, avem, si o meritam pe toata. Ca vecinii lu' Bibo, Piti si Gigi au si ei copiii. Iar copilul, e influentabil. Si vede iPhone-ul. Nu stie sa citeasca, dar vede ca e touchscreen si e misto si are joace. Si vede uzina NASA care i-a luat-o tasu' de la magazinul de IT la modul: "Bah mancati-as tie, da-mi, mancati-as, cel mai scump calculator pentru puradel sa se joace si el acolo cu masini." (Iarasi, e pe bune.) Si puietul de om normal, vede si zice, bah, tata ala, e prost. E profesor universitar, da'... Ia uite ce are tata lu' Bibo, si nici n-a terminat liceul. Pai, acum, convinge-ti tu progrenitura ca e bine sa faci scoala... Multa bafta, dar nu cred ca-ti iese faza.

Si iar ma intrebi, pai ce vina am eu, ca aia exista, nu au si ei un drept de existenta? Iar acum vin eu si zic NU, e vina ta! Ca ei nu trebuiau sa aibe drept la existenta! Ei trebuiau extirpati de pe fata planetei din momentul in care soarele le intra in ochii prima oara! Animalele de genul asta nu trebuiesc tolerate, trebuiesc extirpate. Aceste fenomene NU sunt celule intr-un organism social, sunt tumori si trebuiesc taiate si bombardate cu chimicale si radiatii sa nu se mai reproduca!

Am ajuns sa invatam ca e bine sa tai cancerul de cand e mic, da' pe indivizii astia, de ce nu? Pe astia de ce ii acceptam si ne uitam la ei cu baga cu manaeaua tare de-ti vibreaza organele interne la tine in masina? De ce ii lasam sa ne taie fata cand suntem pe motociclete? De ce le permitem sa urce in mijloacele de transport in comun fara sa se spele? Si de ce le permitem sa ne taie fata la coada? Pentru ca stiu ca noua ne e frica de ei! De-aia.

Si asa se naste cinismul, ca vezi asta la fiecare pas, si intra in normal, si zic, lasa bah, ca asa trebuie sa fie. Si asa ajung ei, generatie dupa generatie, sa fie mai importanti pe scara sociala si sa fie din acceptati si tolerati sa devina valori sociale si morale. Si ne intrebam la sfarsitul vietii unde am gresit in educatia copiilor nostri? Pai, nu in educatia copiilor e problema. Probelma e ca n-am pus mana pe topor sa-i dau in cap incultului. Sa arunc cu Molotovul in Q7 "furat". Ca n-am scuipat pitipoanca care ajunge la bani doar stand in genunchi! Acolo gresim. Dar inchidem ochii, pentru ca nu avem curaj sa facem ceva... Pentru ca suntem culti si pentru ca ne duce capul sa stim care sunt urmarile. Pentru ca ne e frica de ceea ce va urma, de faptul ca daca facem asta nu suntem cu nimic diferiti de urangutanii pe care-i acceptam pe post de fiinte umane. Si asa, ei se inmultesc, si se inmultesc exponential...

Dar, cum ziceam si astazi la tigara... In curand, cat de curand, o sa ajunga cutitul dincolo de os, si sa vezi cat o sa rad privind animalele astea fiind linsate pe strada si mainile incendiate. Nu pentru ca e ura rasiala sau intelectuala. Ci pentru ca e ura sociala si de clasa. Pentru ca prostu' are, eu n-am ca n-am dat in cap. Si asta e ceea ce se numeste reintoarcere la normal prin forta.

Si in final va las sa va fierbeti sangele pe System of a Down - Byob. Si, nu uitati! Cititi si invatati pentru a putea vedea in culori, nu ramaneti in umbrele albului si-al negrului...


3 comentarii:

  1. "Cititi si invatati pentru a putea vedea in culori, nu ramaneti in umbrele albului si-al negrului..."
    geniala fraza...

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu cred ca putem schimba popularea planetei cu Piti si Gigi...sub nicio forma, mai ales cand pana si mass media promoveaza astfel de specimene si ni le baga pe gat asa...cu forta dar o putem ignora. Cand vedem des aceleasi imagini ne dorim involuntar sa facem parte din ele. Pentru ca in fond asta inseamna manipulare. Putem sa avem rabdare sa ne indeplinim visele sau putem sa grabim ,,procesul" acesta...furandu-ne zilnic caciula...sunt rare situatiile in care unii ajung la un nivel ridicat la capitolul bani si inteligenta. Piti si Gigi...sunt doar oameni plini de frustrari si de superficialitate convinsi de faptul ca daca vor iesi cumva in evidenta vor ,,acoperi" cateva ,,goluri" din trecut...Intr-adevar problema se pune altfel la capitolul ,,normalitate"...dar noi gresim comparand-ne cu Gigi si Piti...noi trebuie sa ne pastram demnitatea si valorile morale. Ne putem alege altfel de exemple...ignorand total tipologia pitipoanca/cocalar...Daca am promova zi de zi peste tot oameni de cultura sau oameni cu multe studii si educati care au reusit pe o anumita directie (dar subliniez, este vorba de oameni care au ajuns la un anumit statut prin studiu si mult munca)...poate ca am supara-o putin si pe Piti si l-am oftica di pe Gigi...nu ar mai avea pe cine sa impresioneze prin falsitate si prin ,,ambalajul exterior".

    RăspundețiȘtergere
  3. @Roua, mersi. :)

    @Lucia. Well, ideea e ca putem, dar cica s-ar numi genocid... Sau asa m-au invatat astia in facultate. Ideea e ca schimbarea e acum si se petrece sub ochii nostri. Suntem cinici si o ignoram? Acceptand schimbarea societatii in Piti si Gigi? Sau ne inflacaram si le dam in cap? Impundand schimbarea in valori si merite? Istoria arata ca tot acolo ajungem orice am face, intrebarea cu cata varsare de sange? Paris-ul a fost in flacari trei zile pentru ceva similar, acum vreo cinci ani. Londra cinci acum trei ani. Noi cand? Si cel mai important cat? Si cu ce costuri? Cati mor maine pentru ca noi nu suntem capabili sa ne exprimam opiniile si dorintele astazi?

    RăspundețiȘtergere