marți, 19 aprilie 2011

Regina Parfumurilor...

Hehe. Inca o zi la munca, un nou motiv sa postez pe blog, se pare ca. Ori asta, ori a inceput sa-mi placa. :P Daca stiti bancurile cu ursu'. :P In fine. Precum ziceam, sunt iar la munca, trag o tura de noua ore pana sa plec asa, iar pana una alta, ascult ceva muzica, mai exact Three Days Grace - Wake up. (O sa pun melodia la sfarsitul postului). Pana atunci, sa mergem mai departe... Ah, da. Era sa uit. A.M.R. 4 Zile!!!! Hai liberare!

Asa. Cum ma plictiseam eu pe acili-sha. (:P) M-am gandit sa spun povestea cu Regina Parfumurilor. Pana ajungem acolo, in schimb, trebuie sa fac o mentiune. Mai exact, un disclamer. This ain't my experience, just my story. Nu eu am patit respectiva intamplare, mai exact, e vorba de Alina. Ea a trait-o, si mi-a povestit de ea visavis de postul meu cu "Intre babe si nespalati... Aventuri in Pirofi...". Deci, ca sa ma fac specific inteles. Intamplarea specifica, nu e a  mea, nu-mi asum creditele asupra-i. Povestea in sine imi apartie, e fictiune, si orice asemanare cu persoane reale este pur intamplatoare. :) (Intotdeauna am vrut sa zic asta.)

Asa.. Bun, deci, unde eram? Ah.. Da! Din seria "Mai bine traiam in Evul Mediu" va prezint episodul doi: "Macar atunci, nu aveau parfum". Eh, era o zi calduroasa de sfarsit de martie, inceput de aprilie. Abia incepuse soarele sa iasa dintre nori, asa ca m-am gasit relativ repede in Dark cu Andrei la un ceai pe terasa. Afara era frumos, soare, lumina, noi ne bucuram de mesele de lemn si scaunele cu panza alba confortabile in bataia unei brize usoare vorbind de tot felul de tampenii si savurand un ceai negru. In scurt timp ni se alatura tovarasul Corb cu o foame groaznica si ceva covrigi. Stam si mai savuram o cafea si o ciocolata calda, timp in care, inevitabil, tinand cont ca cei doi interlocutori ai mei erau, ba absolvent, ba fost student ai UNATC-ului, ajungem sa vorbim de filme. Si cum o dam noi din una in alta, despre cat de ok e Battle: Los Angele in comparatie cu Skyline si alte SF-uri low budget, ajungem la Your Highness.

Moment in care, Corb se lumineaza (usor paradoxal, nu?) si recomanda ca ar trebui sa mergem la Liberty si sa-l vedem. Mai ales ca era marti, iar martea e Crazy Tuesday. Stam putin pe ganduri, si raspundem cu un scurt deal. Ma duc sa platesc consumatia, schimbam doua glume intre timp, si pornim usor, pe jos. Eram la aproximativ patru statii de Liberty, asa ca ne decidem sa mergem pe jos si sa savuram cate o tigara rulata de fiecare. Foarte bune dracoveniile alea, mai ales cand ai placerea sa o faci singur... Bine, inca nu stiu, trebuie sa-mi iau materialele si sa incep sa invat. :P

Intr-un final, ajugem in fata cladirii, care aduce a depozit, dar cu un mot din schele si sticla, foarte kitsch, si care se vrea cladire moderna... In fine, nici sa nu incep despre faptul ca are un trotuar imens, dar nu s-au gandit istetii sa puna doua, trei locuri de parcare pentru taxiuri, asa ca daca vrei taxi de la Liberty, esti invitat sa o iei usor pe jos vreo doua statii pana la prima adunare de taxiuri... Asta daca nu vrei sa te iei la intrecere cu restul de clienti care ies la aceeasi ora cu tine de la film si vor taxiu si se bat pe aia care se strang in fata la Mc. Dar, in fine, nu scriu postul asta sa-i trag de urechi pe arabii inteligenti care fac mall-uri in Bucuresti.

Bineinteles, ne-am oprit in fata sa fumam o tigara, din nou, si sa admiram usor scarbiti arhitectura, care s-ar fi pretat mai degraba unui Metro, decat unui mall, dar trecem repede peste soc, si incepem sa admiram peisajul... Dezolant, de altfel. Blocuri murdare, de jur imprejur. Un maidan si mai murdar visavis, peste colt o fosta intreprindere, si bineinteles, un Mc. Ma intreb cand va da faliment... Tinand cont ca mai e unul chiar in mall... Oricum, imi zic, "Whatever...", termin tigara si o sting in scrumiera, si incepem sa urcam scarile si sa intram in edificiul cumparaturilor in prostie. Intram pe usile rotative, iar Corb spune ca trebuie sa intre intr-un magazin sa se orienteze ce cadou sa-i cumpere logodnicei lui. Noi sutem, intr-un pur stil Cosmo, practicand aceeasi filosofie de viata, replicam cu un simplu "Meh", si-l urmam intr-un magazin de haine si accesorii de dama. Dumnezeu stie cum se numea, nu ca mi-ar fi pasat, chiar si asa.

Cat timp Corb se balansa intre sutiene si tanga aruncand ochii la bijuterii si fuste scurte, eu cu Andrei ne plictiseam incetul cu incetul, asa ca am inceput sa bantuim prin spatiul comercial, fara sa cautam ceva anume. doar mai comentam ce ne iesea in evidenta. Si uite asa, ne iese in evidenta o roscata... "Cute chick!", spune Andrei, si imi face semn. Fata se oprise in fata standului de parfumuri. Nimic neobisnuit, ma gandesc eu, abia ulterior realizand greseala. Ne continuam linistiti bantuiala, si facem nu tur complet de magazin, fata, tot acolo. Si tot asa, inca un tur, dar de data asta, ne oprim la Corb care-si terminase cautarile in ale vestimentatiei feminine. Noi incepusem sa credem ca era mai mult legat de fetisurile sale cu travestiti, decat logodnica lui, dar, lasam omul sa se simta bine in libertatea lui, nu comentam nimic si ne indreptam spre casa.

In fata noastra, roscata. La inceput, sa zic asa, toti ne-am bucurat... La inceput. Casa era administrata de o fatuca, rosie la fata de parca ar fi stat pe jar aprins si cu un pachet de serveltele infipte adanc in fiecare nara. Ne uitam noi usor lung, dar ridicam din umerii si spunem un "Zi mersi ca nu esti la fast food..." In fine, roscata se aseaza in fata mea. Eu si baietii eram fix in spatele ei la casa. Stau, ma uit in jur, un miros patrunzator de alcool ma izbeste, si din mutrele astora doi, eram sigur ca si ei erau la fel de bine loviti ca si mine. Un miros de parfum atat de puternic, incat te usturau narile, iti rezolva o epilare nazala gratuita, si cred ca pe noi trei ne-a vindecat de cancer la plaman, pentru a vaporii aia intensi de parfum, cu siguranta au ars orice fel de celule canceroase depusesem noi sarguinciosi in ani de zile de fumat.

Moment in care, eu, eram cu bricheta in mana, iar un moment de genul Profesorul Trasnit imi trece prin cap... Ce se intampla oare, daca aprind bricheta? Ridic eu mana usor, nu prea mai vedeam mare lucru, fiind ca imi lacrimau ochii in ultimul hal. Ma simteam de parca mi-ai fi aruncat cu o sticluta de acid pe fata. Problema era ca nu am realizat foarte bine ce se intampla, si din cauza excesului extrem de parfum, mie unul, mi-se cam taiau genunchii... Si pana sa ajung sa aprind bricheta, ma prinde Corb de un brat si imi ia bricheta din mana. Eu unul, eram deja destul de nauc, asa ca ma sprijin pe el si reusesc sa ingan "Aer....."

Tipa plateste si pleaca, dar pana atunci, noi, ne-am indepartat de casa si am luat un loc pe niste taburetii din magazin, si stateam, tragand aer in piept de parca ne hiperventilam. Intre timp, roscata, in drum spre iesirea din magazin, intorcea priviri din stanga si din dreapta, atat a domnilor, cat si a doamnelor si domnisoarelor. Ea era foarte mandra de ea, caci se simtea privita si importanta... Dar nu cred ca ar fi apreciat mutrele pline de dezgust a celor care treceau pe langa ea la o distanta de trei-cinci metrii si erau naucitii de mirosul dulce si patrunzator. In mintea mea, ma gandeam: "Mami, sper sa ai masina. Chiar nu vreau sa aud de atentate cu bombe chimice prin 32...."

Ulterior, am ridicat privirea, si am inteles... Pe masuta cu parfumuri la care fatuca statuse zece minute erau aproximativ trei monstre stilou dintr-un parfum destul de scump, aproape goale. Din ce-am inteles, in periaoda respectiva, fata a golit, sistematic, monstrele pe ea, totul, cu un rezultat de-a dreptul grotesc. Sincer, nu-mi dau seama ce era mai rau? Mirosul nespalatului, dar care nu era atat de intens, sau mirosul intens de parfum pana la arsuri pe caile respiratorii? Dificila alegerea....

Ciudat e ca fata nu era o nespalata, ba din contra, parea ca e o persoana cu ceva pretentii de la ea insasi. Nu garantez pentru cele intelectuare, pana una alta, stitii voi cu versul de la Parazitii si BMW-ul. In final, pot spune ca a fost o intamplare trista, trista rau. Deci, se intampla si la case mai mari. :)

Buuun, si cu asta se incheie ora mea de creatie. Din nou zic, povestea, e a mea, si e pura fictiune, sper sa va fi amuzat si sa va fi placut. Dar situatia este reala, roscata chiar exista, iar evenimentul s-a desfasurat tot in Liberty, doar ca Aly era protagonista ametita. :) Multumesc, oricum, pentru ca am putut sa folosesc ideea asta in postul meu.

Also, 300 de views! Multumesc si pentru asta. :) La mai multe.

Ah, da, melodia. Three Days Grace - Wake Up.
Si cum am gasit intr-un comment, mi sa parut foarte tare...

1 thing
2 say
3 days grace
4 ever.

12 comentarii:

  1. Buna.

    Doresti sa facem un schimb de link-uri?

    Astept confirmarea la mine pe blog.

    Emme ;x

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna... La ce te referi? Blogul tau e deja la mine in blogroll. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Genial!
    Recunosc ca mi s-a intamplat si mie cam aceeasi chestie, dar cu o colega. Un tip din clasa s-a luat de ea intr-un mod mai indirect. Bine, fetita aia se da cu o tona! de parfum. Am fost la ea si de acolo am plecat direct la scoala. Am ramas panou cand am vaut cat parfum foloseste.
    Despre roscata voastra, ziceti merci ca nu mirosea a transpiratie sau altceva. ;)
    Overall, ce sa zic? In Romania, nimic nu ma mai surprinde.
    Aa, si la cat mai multe views-uri! ^^

    RăspundețiȘtergere
  4. Frumoasa poveste, MARE pacat ca e reala :)). Iti doresc din tot sufletul sa nu mai dai si peste alti membri ai familiei regale a parfumurilor..
    Lex are dreptate.. Bine ca era doar parfum.
    Asteptam postare noua si sa ai cat mai multe views-uri :)

    RăspundețiȘtergere
  5. M-am uitat repede si nu am observat.

    Acum e totul bine.
    Si tue sti la mine.

    Poate revii cu cate un comentariu la povestile mele :D

    O zi buna

    RăspundețiȘtergere
  6. :)) Super întâmplarea....
    Ar fi fost tare de tot să fii tot tu "protagonistul" . Dacă ai supraviețuit prima dată, te-ai fi descurcat și de data asta :D

    PS Continuă să scrii !

    RăspundețiȘtergere
  7. @Lexxa. Ma indoiesc ca doar in Romania e asa... Rata de prostie este un procent aplicat la populatia totala. Procentul este acelasi pe tot globul, diferenta sta in populatie. 10% in SUA, e mai mult decat 10% in Ro. :) Cat despre alte mirosuri, stai sa vezi. :P

    @Steph. Multumesc. :) Cat despre altii membrii, dau aproape zilnic de copiii lor, sa zic asa, poate le fac o poza la puradeii din Chirigiu care cersesc printre taxiuri. :P

    @Emme. Pana sa revin cu un comentariu, trebuie sa vin la zi. :P Imi dai de munca. :)

    @Deea. Glad you enjoyed it. Meh, cred ca ma descurc si in situatii mai... lipicioase? paroase? Dar nu intru in detalii. :P Si o sa continuii. :P

    @Everyone. Hehe. Azi, alt caz interesant. Mi-am adus eu aminte de ce nu-mi place sa lucrez vara... Trebuie sa iau metroul. A iesit caldura. Asta inseamna, ca oamenii transpira mai mult. De spalat, se spala tot atat de putin, daca nu mai putin. Azi in metrou, aglomeratie ca nu aveai loc sa arunci un bold fara sa scotii ochii cuiva, iar un santierist s-a bagat in fata mea, si mai avea putin sa mi se urce in brate. Pot sa zic ca intre Romana si Unirii, iar am schimbat toate culorile curcubeului la fata...

    RăspundețiȘtergere
  8. Da' cata inspiratie ai. Atatea cuvinte intr-o singura postare :)) just ''wow''

    RăspundețiȘtergere
  9. Imi place mult stilul tau de a scrie:)

    RăspundețiȘtergere
  10. Ma bucur. Lectura placuta in continuare, atunci. :)

    RăspundețiȘtergere