vineri, 8 aprilie 2011

What does true love mean?...


Si din nou, ma gasesc in postura de a... posta! Tot datorita cererii audientei. Dar de data asta, poate alaturi de o lectie de viata, alaturi de un scop si un tel pe care ar trebui sa-l vanam toti.

Este vorba de povestea unui cuplu... Si mai ales, a unui baiat. Chris Medina. Acest baiat a intrat in vizorul publicului in American Idol 2011, si desi nu sunt nici fan si nici urmaritor al acestui gen de "Reality Show" pot spune ca aceasta poveste m-a impresionat profund.

Chris Medina este un american din Chicago, si ca orice alt baiat, are o prietena cu care este intr-o relatie de 8 ani, din cate am inteles, si de doi ani ei sunt logoditi. Toate bune si frumoase, ai spune, nu? Eh... Nu chiar. Cu doua luni inainte de nunta, logodnica lui, Juliana Ramos, a suferit un accident auto grav care a rezultat intr-o coma. Ulterior iesiri ei din coma, a ramas cu leziuni permanente ale creierului, prectic transformand fata intr-o leguma. Fortata sa traiasca intr-un caurcior cu rotile, si daca veti vedea videoclipul de mai sus, veti intelege exact despre ce e vorba...

Pana aici, totul trist, dar, nimic special, ati spune, nu? Eh, taman de aici devine interesant. Acum, fetelor, puneti-va intrebarea urmatoare... Cati din prietenii vostrii v-ar intoarce spatele si ar pleca? Cati si-ar vedea de viata lor si cati ar zice pa? Baiatul asta nu... Desi nu era legat de nici un act, si spre deosebire de celalalte doua persoane direct implicate (Fata in cauza, logic si mama ei, care vrea nu vrea, e fiica ei) ar fi avut o optiune, o alegere, a decis sa ramana alaturi de ea si sa-i poarte de grija. Cred ca realizati si voi, ca sperante de insanatosire, nu sunt... El si-a motivat alegerea simplu, a spus ca era pregatit sa jure ca nimic nu-i va desparti, si ca vor trai impreuna pana la adanci batraneti... In boala si in sanatate, pana moartea ii va despartii... Si ca ce fel de om ar fi daca i-ar intoarce acum spatele, cand are mai mare nevoie de el?

Cine, si cati din sufletele nefericite ce fac umbra acestui pamant sunt capabile sa renunte, poate, la o viata normala pentru persoana de langa ei? Cati sunt gata sa isi dedice viata persoanei iubite, in cel mai literal mod posibil? Sper ca toti... Dar stiu ca visez. Stiu ca nu e in firea umana sa fim altruisti si buni. Sunt constient ca evolutia umana s-a bazat pe egoism si pe alienarea celor slabi. Stiu ca astfel de oameni, sunt foarte rari... Dar eu sper, ca voi sa gasiti pe cineva asa, si sa nu il pierdeti. Sau, depinde de caz, sa o pierdeti. Sper sa va gasiti o persoana gata sa renunte la tot pentru voi si sa stiti sa-o pretuiti. Pentru ca dovada de iubire, mai mare decat asta, nu veti intalni nicaieri.

In final... Va doresc cat mai multe culori, fiind ca viata e prea gri sa nu ne bucuram de ele. Iar mai colorat de atat... Nu exista.

P.S: Acesta este single-ul lansat de Chris Medina - What are Words.


P.P.S: Cititi ultimul post a Leului de Oras. Merita.

11 comentarii:

  1. E un lucru maret, ce a facut tipul asta. Putini oameni ar fi in stare de asta, putini ar alege sa-si petreaca restul vietii alaturi de o persoana in scaun cu rotile. Dumnezeu sa le dea ce-i mai bun.

    RăspundețiȘtergere
  2. ok, I admit I'm a romantic in my heart but I didn't admit that cases like this exist in reality as well. sa-i ajute Dumnezeu!
    daca-mi permiti as vrea sa postez un link cu una din mel mele preferate (da stiu ca e remake dupa o mel americana, dar prefer versiunea coreeana, da stiu ca e in coreeana dar ai traducerea versurilor si in engleza)
    http://www.youtube.com/watch?v=z6qRkbaOmrQ&feature=BF&list=FLePxjkfU2D0M&index=26

    RăspundețiȘtergere
  3. avand in vedere ca nu mai am id-ul tau de mess iti trimit pe calea asta linkul unei mel care intotdeauna ma face sa ma simt mai bine; da o stare de bine, asa cum spun si versurile
    http://www.youtube.com/watch?v=fL0wd2zTO2g&feature=autoplay&list=FLePxjkfU2D0M&index=29&playnext=3

    RăspundețiȘtergere
  4. Cred ca Steph a spus tot ce se putea spune. Pana la urma, iubirea adevarata nu se rezuma la fluturasi in stomac, la plimbari lungi pe maalul marii si la "te iubesc". Iubirea e mult mai profunda de atat. Este sentimentul de a nu-ti pasa in ce stare este cineva si, constient fiind ca nu iti va fi usor cu persoana respectiva odata ce-a ajuns cum a ajuns, inca sa spui ca nu poti trai fara ea.
    Bine, dupa opt ani de relatie mi se pare oarecum normal, dar totusi, vorba ta, cati ar face asta?
    Sa dea Dumnezeu sa ploua cu de-astia ca el in viitor!

    RăspundețiȘtergere
  5. tocmai am realizat ca nu stii cine sunt dupa alias asa ca iti trimit linkul de la blogul meu
    http://katsumijp21.livejournal.com/49093.html?mode=reply

    mada (in caz ca nu realizai dupa ce citeai, desi ma indoiesc)

    RăspundețiȘtergere
  6. @Everyone: Chiar sunt flatat ca am avut asa un inpact cu postul asta, si sper sa va tin pe aproape si pe viitor cu altele.

    @Steph: Maret? E sacrficarea sufletului, crede-ma. Poate sunt dur, cum pun problema, dar trebuie zilnic sa stea sa vada carcasa a ceea ce a fost odata, sa isi aduca aminte de lucruri marunte, pe care nu le va mai simti sau face vreodata.

    @Lex: E vorba de ceea ce simti, e vorba de ce esti dispus sa faci si e vorba ca in momentul critic, sa fi dispus sa ii ceri lui Dumnezeu sa te ia pe tine in locul persoanei respective. Sper doar atat, ca atunci cand e cazul, toti sa fim asa. Sa gasim persoana pentru care suntem pregatiti sa dam tot, si apoi ceva in plus. Spuneam pe blogul cuiva... Da fericire, sa primesti fericire.

    @Mada: Mi-am dat seama de la inceput cine esti... Nu am scris pana acum pentru ca... Dormeam. :P

    RăspundețiȘtergere
  7. Citez : "Alesii dragostei absolute sunt exceptii tot atat de rare ca si geniile".
    doar atat am de spus.. cred ca citatul asta definteste exact postarea.. :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Oh, cât de drăguţ. Tipa aia chiar se poate considera norocoasă.:|

    RăspundețiȘtergere
  9. Da... Dar cred ca toti avem acces la acest noroc.

    RăspundețiȘtergere
  10. dar tu? tu ai face asa ceva?
    da, suna frumos..
    dar oricat de frumos ar arata pe din'afara, sufletele amandurora sunt urate. right?

    RăspundețiȘtergere
  11. Habar nu am daca as face asa...

    Si nu cred ca vre-un suflet e urat. Poate exteriorul, dar sufletul, nu. Si, in cel mai rau caz... Murdar. Urat, categoric nu. :)

    RăspundețiȘtergere